Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Miért egészséges? képes leírás - Zabpehely.tlap.hu
részletek »

Miért egészséges? - Zabpehely.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: zabpehely.tlap.hu » Miért egészséges?
Keresés
Találatok száma - 11 db
 Zabolázzuk meg a vérzsírt!

Zabolázzuk meg a vérzsírt!

A 'zsírbetegség' a lakosság 15-20 százalékát érinti és nagyon sok betegség ­ köztük a szív- és érrendszeri elváltozások ­ szülőanyja. A halálozási statisztikákban a vér zsírszintje az első kockázati tényezőként szerepel, és elmondhatjuk, hogy e betegség jelentősége legalább akkora, mint a cukorbetegségé.

10 indok a zabpehely mellett

10 indok a zabpehely mellett

Ki ne hallott volna róla... A 'gyúrósok' egyik legkedveltebb reggelije, diétázók kedvelt étele, sok diétás süti alapanyaga, ezerféleképpen elkészíthető, egészséges... Semmi kétség, hogy segítségével az életminőség jelentősen javítható, és bármi is a célunk, hatékonyan tudjuk használni. De mik is a valódi előnyei, miért jó, ha mi zabpelyhet eszünk?

A zab mint orvosság

A zab mint orvosság

A zab táplálkozásfiziológiailag a legértékesebb gabonának számít, ami elsősorban a majdnem 12%-os fehérjetartalmára vezethető vissza. Ráadásul a zabban lévő proteinek túlnyomórészt esszenciális aminosavakból tevődnek össze. Az esszenciális aminosavaknál a proteinek olyan építőköveiről van szó, amelyeket a szervezet maga nem képes felépíteni.

A zabpehely dicsérete

A zabpehely dicsérete

De sok területen ez már csökken, ahol a megelőzési elveket a gyakorlatban is igyekeznek érvényesíteni: például a dohányzás szigorú tiltását, az egészséges táplálkozást, a túlsúly, a magas vércukor és a magas vérnyomás normális szintre csökkentését, a rendszeres mozgást.

Egészségesnek maradni zabpehellyel

Egészségesnek maradni zabpehellyel

A régi filmekben lehetett hallani a gyerekek nemtetszését,ahogy zabkását kaptak reggelire, ma pedig már mindenki ezzel próbál fogyni. Nem véletlenül. A zabpehely rengeteg formában használható fel,akár édes, sós ételekhez, az íz variációk száma végtelen, így akár percek alatt varázsolhatunk magunknak egy egészséges reggelit.

Harc a koleszterin ellen.

Harc a koleszterin ellen.

A zabkorpa úgy tűnik,hogy a pektinben gazdag gyümölcsökhöz hasonló módon csökkenti a koleszterinszintet.Több vizsgálat szerint a zabkorpa ugyanolyan hatékony,mint a bab.Napi 6 g vízoldékony rosthoz hozzájuthat úgy is,hogy napi 50g zabkorpából kását főz,vagy pedig süteményt készít belőle.

Ideláis táplálék

Ideláis táplálék

A zab a gabonafélék egyik legkiválóbbika: tápláló, vitaminban gazdag, magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik, sőt számos betegség esetén segít legyőzni a bajt, és persze egészség megőrző szerepe is van.

Méregtelenítés zabkorpával

Méregtelenítés zabkorpával

Ha már az egészséges életmód jegyében egy kellemes szénafürdővel méregtelenítettük a szervezetünket, nem árt, ha belülről is megerősítjük a hatást némi zöld takarmánnyal, mégpedig az egyik leghatásosabbal, a zabkorpával.

Minden idők 3 legjobb béltisztító tápláléka

Minden idők 3 legjobb béltisztító tápláléka

A zab rendkívül fontos táplálék az emésztőrendszer megfelelő működése szempontjából, emellett nyugtató hatással van a szervezetre, és szabályozza a test energiaáramlását. Fogyasztása erősíti a lép-hasnyálmirigyet, eltávolítja az emésztőtraktusból és az érrendszerből a koleszterint, emellett bélrendszeri problémák, többek között felfúvódás esetén is alkalmazhatod

Hirdetés
Zab - kiváló minőségű fehérjéket tartalmaz

Zab - kiváló minőségű fehérjéket tartalmaz

Beltartalmi értékeit tekintve az egyik legértékesebb gabona. A legjobb minőségű fehérjékkel rendelkezik a gabonaféleségek közül. Nyolc esszenciális aminosav található benne optimális mennyiségben. Értékes tápanyagtartalma miatt világszerte egyre nagyobb szerepet játszik a táplálkozásban.

Zab, de főleg rost

Zab, de főleg rost

A rostfogyasztás szempontjából három csoportra osztott vizsgálati alanyokban a legkevesebb rostot fogyasztók körében 4-szer annyi szívhalálozást talált, mint a legtöbb rostot fogyasztók között. A növényi sejtfalban lévő vízben oldhatatlan cellulóz, hemicellulóz és lignin elsősorban búzakorpában, gyümölcsökben, (körtében) és zöldségek (borsó) héjában található.

Tuti menü