Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Zabtej képes leírás - Zabpehely.tlap.hu
részletek »

Zabtej - Zabpehely.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: zabpehely.tlap.hu » Zabtej
Keresés
Találatok száma - 6 db
Csináld magad

Csináld magad

A zabot megmossuk, majd egy egész napra beáztatjuk vízbe. Másnap leöntjük róla a vizet, és nagyjából 1 liter tiszta vízzel alaposan összeturmixoljuk. A már szokott módon leszűrjük, és egy csipet sóval, valamint 1-2 kanál mézzel ízesítjük

Zabtej

Zabtej

Levesek, főzelékek sűrítésére, süteményekhez. Többfajta recept létezik, én így készítem: Hozzávalók. 3 evőkanál zabpehely 0,5 liter víz A zabpelyhet a vízzel felforralom, egy órát állni hagyom, összeturmixolom, leszűröm és kész. Hűtőben néhány napig eláll.

Zabtej és zabtejszín

Zabtej és zabtejszín

A jól megmosott zabot egy éjszakára beáztatjuk vízbe. Másnap leszűrjük és összeturmixoljuk tiszta vízzel. Ha tejet szeretnénk, akkor kb. 0,7-1 literrel, ha tejszínt, akkor pedig kb 3-5 dl-lel. Fontos, hogy minimum 4-5 percig turmixoljuk magas fokozaton, mert különben nem lesz elég habos a végeredmén

Zabtej házilag

Zabtej házilag

3 evőkanál natúr zabpelyhet szárazon megpirítunk (2-3 perc, folyton kevergetni kell, különben leég egy pillanat alatt). 1/2 liter tisztított vizet felforralunk, beleöntjük a megpirított zabpelyhet, 1 órát állni hagyjuk. Összedaráljuk, szűrőn átpasszírozzuk vagy turmixoljuk.

Zabtej készítése házilag

Zabtej készítése házilag

Imádom a bolti zabtejet is (a DM Alnatura Hafer Drink - zabtejét szoktam vásárolni, nagyon jó tejhelyettesítő), ám mivel ára kicsit magasabb, ezért néha otthon is készítek zabtejet. Ugyanúgy lehet használni, mint a tejet, lehet benne gabonákat főzni, gabonakávéba is rakható, ezzel is különleges aromát, ízvilágot adva neki.

Zabtej, és ami készülhet belőle

Zabtej, és ami készülhet belőle

A zabtejnek semmi köze a tejhez. Talán azért nevezték el így, mert külsőre hasonlít hozzá, és felhasználáskor is sokan a tej helyettesítőjeként tekintenek rá. A zabtej tehát csak annyiban tej, hogy világos színű folyadék, édeskés aromával, és tejszerű potenciállal. Van néhány könyv, amelyben zabvíznek nevezik, amit azért nem használnék szívesen, mert a kereskedelmi forgalomban kapható zabtejek már bevezették a nevet, így ennél maradva sokkal könnyebben beazonosítható, hogy valójában miről is van szó

Tuti menü